Pasta maaltijd – vegan en glutenvrij


 

Deze pasta maaltijd is plantaardig, betaalbaar, glutenvrij en ik vind hem hartstikke lekker. Mooie redenen om het recept hier te delen! 💚

Ons recept vind je hieronder. De ingrediënten kan je natuurlijk aanpassen aan wat je lekker vindt, in huis hebt en/of in de aanbieding is 👩🏼‍🍳

NB. Deze maaltijd is voor 3 personen. Wij zijn met zijn tweeën. We maken vaak een extra portie om in te vriezen. Dat spaart tijd en geld uit 👍🏼

 


Ingrediënten voor 3 personen

- 180 gram glutenvrije pasta
- 1 grote broccoli
- 200 gram worteltjes
- 250 gram champignons
- 1 pakje met 2 vleesvervangers
- kruiden:
kurkuma, komijn, kerrie, oregano en basilicum

 

Als pasta kiezen we voor de glutenvrije pasta penne van Sam Mills.
Je betaalt € 1,39 voor een zak van 500 gram.
Deze pasta is te koop bij Dirk van den Broek, Jumbo en online.

 

Als vleesvervanger kiezen we voor de sensational burger van Garden Gourmet.
Deze is vaak in de aanbieding: 2 pakjes voor de prijs van 1.

 

 


Bereiding

- snijd de vleesvervanger in stukken

- maak de champignons schoon en snijd ze in stukken

- vul een kom met de tomatenblokjes en kruiden
- voeg de gesneden vleesvervanger en champignons toe aan de kom

- laat het geheel even intrekken

 

- snijd en was de broccoli, de steel kan je ook eten
- snijd de worteltjes in stukjes en was ze
- doe de groenten met een laagje water in een pan
- breng de pan aan de kook

- kookt het water? Zet het vuur dan uit en laat de pan 6 minuten staan

 

- vul een pan met water voor de pasta, en breng die aan de kook

- voeg de pasta toe zodra het water kookt

- zet het vuur dan uit en laat de pan 10 minuten staan

 

- vul een hapjespan of wok met het mengsel van tomaten

- zet de pan een paar minuten op hoog vuur en zet het vuur dan laag

- roer de afgegoten pasta en afgegoten groenten mee in de pan

- voeg naar smaak eventueel nog wat kruiden toe