Mag of wil je niet alles eten? En wil je ook op de prijs letten? Dan is dit een ideaal recept. De pasta bevat geen lactose en geen gluten. En in de pesto zitten geen dierlijke ingrediënten. De vleesvervangers zijn met korting gekocht. En je kunt dit recept ook budgetvriendelijk bereiden
Ik maakte het vandaag alleen, omdat Janneke lekker lag te genieten van de zon
Wil je dit ook proberen? Dan wens ik je veel plezier en smakelijk eten!
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 grote courgette
- 1 potje groene pesto vegan: ik kies hier voor het huismerk Jumbo
- 2 plantaardige burgers: ik gebruik hier de burgers van Garden Gourmet, die waren in de aanbieding
- 120 gram glutenvrije pasta: bijvoorbeeld de pasta penne van Sam Mills. Je vindt deze bij Dirk van den Broek, Jumbo en online
Bereiding voor 2 personen
- breng een pan water aan de kook en voeg de pasta toe
- laat het even koken, zet de warmtebron uit
- laat de pasta 10 minuten staan met een gesloten deksel
- was en snijd de courgette in blokjes, en doe ze in een grote pan
- snijd de burgers in stukjes en doe ze bij de courgette
- voeg pesto toe naar smaak, ik kies hier voor 2 grote eetlepels
- zet de pan op hoog vuur, en wok alles een paar minuten
- zet het vuur lager
- giet de pasta na 10 minuten af
- roer de pasta door het courgette mengsel
- voeg naar smaak eventueel nog wat pesto toe