Wist je dat diervriendelijk eten niet alleen makkelijk en betaalbaar, maar ook heel lekker kan zijn?
Vandaag deel ik mijn guilty pleasure: pasta met saté. Deze maaltijd is plantaardig, glutenvrij en ik maakte hem met onze lieve koksmaatjes Janneke en Sofie 😻😻
Mocht jij dit recept gaan maken? Dan wensen we je veel plezier en smakelijk eten 👩🏼🍳💚
Ingrediënten voor 2 personen
- 400 gram sperziebonen
- 1 pakje met 2 groenteburgers, merk: Vivera
- 120 gram glutenvrije pasta
- plantaardige satésaus
Als pasta kies ik voor de pasta penne van Sam Mills. Je vindt deze bij Dirk van den Broek, Jumbo en online.
Als satésaus kies ik voor de milde satésaus van Sum & Sam. Je vindt deze onder meer bij Dirk van den Broek, Plus en Dekamarkt.
Bereiding
- verwijder de uiteinden van de sperziebonen en breek ze doormidden
- doe de sperziebonen in een pan met kokend water, zet na 1 minuut het vuur af en laat de pan 7 minuten staan
- doe de pasta in een pan met kokend water, zet na 1 minuut het vuur af en laat de pan 10 minuten staan
- snijd de groenteburgers in stukjes
- vul een hapjespan met de stukjes burger en satésaus en verwarm het 5 minuten
- giet de sperziebonen en pasta af
- roer de sperziebonen en pasta mee in de hapjespan