In onze regio is de zomervakantie begonnen 🌞
Omdat de zomer nog even op zich laat wachten, delen we vandaag een zomerse lunchsalade. Je kunt de ingrediënten aanpassen aan je smaak en wat je in huis hebt. De ingrediënten uit dit recept zijn plantaardig en vrij van gluten. Ideaal als je bepaalde producten niet wilt of mag eten 💚
Ik maakte het recept samen met onze lieve koksmaatjes Sofie en Janneke. Mocht je dit ook gaan proberen, dan wensen we je veel plezier en smakelijk eten 👩🏼🍳
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 komkommer
- 1 pakje met 2 groenteburgers, merk: Vivera
- 2 eetlepels hummus
- kruiden: chili kruiden en oregano
- 100 gram glutenvrije pasta: bijvoorbeeld de pasta penne van Sam Mills. Je vindt deze bij Dirk van den Broek, Jumbo en online.
Bereiding
- doe de pasta in een pan met kokend water, zet na 1 minuut het vuur af en laat de pan 10 minuten staan
- snijd de groenteburgers in stukjes
- vul een koekenpan met de stukjes burger en verwarm het 5 minuten
- was de komkommer, verwijder de schil en snijd hem in dunne plakjes
- giet de pasta af
- doe de pasta, komkommer en stukjes burger in een kom
- roer de hummus er doorheen
- voeg naar smaak de chilikruiden en oregano toe