Bietensalade - vegan en glutenvrij



Het is zomer ☀️
De temperaturen zijn hoog en ideaal voor zomerse uitjes. In deze periode ben ik extra aan het werk. Ik werk op een BSO. Nu de school dicht is, zijn de kinderen de hele dag welkom. Op de groep hebben we een tent gebouwd, en we spelen graag buiten met water.

Na een lange werkdag eet ik graag iets kouds. Eén van mijn favoriete recepten hiervoor is een bietensalade. Je hebt maar 10 minuten nodig om hem te bereiden. Dus niet alleen ideaal voor na een lange werkdag, maar ook als je wat later thuis komt na een zomers uitje 👩🏼‍🍳

De basis voor dit recept vind je hieronder. Hij is plantaardig en glutenvrij. Met een vleesvervanger of bonen erbij, maak je makkelijk een diner.
Mocht je deze bietensalade ook gaan proberen? Dan wens ik je veel plezier en smakelijk eten 😋



Ingrediënten

- voorgekookte bietjes; verkrijgbaar als pakje of in een blik
- aardappelen; hoeveelheid naar smaak
- 2 augurken
- kruiden: kurkuma, komijn en kerrie 
- een handje pijnboompitten of fijngestampte walnoten
- verse kruiden naar smaak


Bereiding

- verwijder de lelijke plekjes van de aardappelen, ze hoeven niet geschild te worden
- was de aardappelen en snijd ze in stukjes
- doe de aardappelen in een magnetronschaal met een laagje water
- stoom de aardappelen in een magnetron: 8 minuten op vol vermogen
- snijd de augurken fijn
- snijd de bietjes in stukjes
- giet de aardappelen af en doe ze in een kom
- roer de overige ingrediënten mee in de kom


Lekker met wat plantaardige mayonaise.