Kennen jullie peas maker?
Die mooie naam staat voor deze vleesvervanger. Hij is plantaardig, glutenvrij en bestaat uit erwten, tuinbonen en wat zout. Je kunt hem op allerlei manieren bereiden 💚👩🏼🍳
Wij eten hem graag met pasta. In deze blog vind je één van onze favoriete recepten. Mocht je meer over peas maker willen lezen? Dat vind je op hun pagina: https://www.peasmaker.nl/
Ingrediënten voor 4 personen
- 75 gram peas maker
- 700 gram wortels
- 250 gram champignons
- 1 pot gemengde bonen
- 1 pot tomatenblokjes
- kruiden: kurkuma, komijn, kerrie, basilicum en oregano
- 240 gram glutenvrije pasta: Pasta penne van Sam Mills - te koop bij Dirk van den Broek, de Jumbo en online
Bereiding
- vul een hapjespan met 300 ml water
- voeg daar de peas maker en tomatenblokjes aan toe
- maak de champignons schoon en snijd ze in grote stukken
- roer de champignons en de kruiden mee in de hapjespan
- breng de pan aan de kook, zet het vuur daarna laag tot er een dikke saus ontstaat
- vul een pan met water voor de pasta, en breng die aan de kook
- voeg de pasta toe zodra het water kookt
- zet het vuur dan uit en laat de pan 10 minuten staan
- maak de wortels schoon en snijd ze in stukjes
- doe de wortels in een pan met een laagje water
- breng het water aan de kook
- zet het vuur uit zodra het water kookt en laat de pan 7 minuten staan
- giet de pasta en wortels af, en voeg ze toe aan het peas maker mengsel
- roer tot slot de bonen door de maaltijd en laat het geheel nog even staan
Lekker met wat plantaardige mayonaise 😋