Snelle Mexicaanse bonenschotel - vegan en glutenvrij



Plantaardig eten in combinatie met een glutenvrij dieet. Is dat niet lastig? Tijdrovend? En smakeloos?
Ik vind het wel meevallen. En daarom vandaag een recept waar ik enthousiast over ben. Het is plantaardig, glutenvrij en staat in een kwartier op tafel 👩‍🍳


Ik maakte deze maaltijd op onderstaande manier samen met Janneke. Je kunt de ingrediënten en hoeveelheden natuurlijk aanpassen aan jouw smaak.
Mocht je dit recept ook gaan proberen? Dan wens ik je veel plezier en smakelijk eten 😋



Ingrediënten voor 2 personen

- 120 gram rijst
- 1 zak Mexicaanse groenteschotel van het merk Hak
- 250 gram champignons
- 2 trostomaten
- 1 prei
- 1 potje groene Jalapeño pepers


Bereiding

- kook de rijst in 8 minuten gaar en laat het even na-garen
- was en snijd de groenten
- doe een scheut water in een hapjespan of wok, en zet die op een hoog vuur
- roer de verse groenten in de pan
- voeg de Jalapeño pepers toe
- voeg de Mexicaanse groenteschotel toe
- serveer de rijst en de gewokte groenten los van elkaar


Lekker met wat rauwkost 💚