Vandaag een lekker makkelijk én zomers recept: Mosterd kaassoep 🌞
Ik maakte het samen met onze lieve koksmaatjes Sofie en Janneke 😻
Ons recept staat binnen 20 minuten op tafel, en is vegan én glutenvrij 🌱
De benodigde hoeveelheden zijn afhankelijk van hoeveel trek je hebt.
Ik maakte met deze ingrediënten 4 grote porties 😋
De benodigde hoeveelheid water is afhankelijk van hoe dik je de soep wilt hebben.
Hoe minder water, hoe dikker de soep zal zijn 💦
Mocht je dit ook gaan proberen, dan wens ik je veel plezier en smakelijk eten 👩🏼🍳
Ingrediënten voor 4 grote porties
- 400 gram macaroni groenten
- plantaardige kaasplakken, ik kies hier voor 'met tomaat en oregano' van de Albert Heijn
- milde mosterd
- verse kruiden: bieslook
- gedroogde kruiden: oregano, kurkuma en komijn
- glutenvrije pasta, ik gebruik Pasta penne van Sam Mills - te koop bij Dirk van den Broek, de Jumbo en online
Bereiding
- breng ongeveer 300 ml water aan de kook
- zodra het water kookt: voeg de pasta, de groenten en gedroogde kruiden toe
- zet het vuur laag en laat de pan 10 minuten zo staan
- snijd de kaasplakken in reepjes
- was de bieslook en snijd of knip het fijn
- voeg na de 10 minuten de gesneden kaas en bieslook toe
- voeg 2 eetlepels mosterd toe
- roer het geheel even door en laat het nog 2 minuten staan