Wij hebben een volle week in het vooruitzicht. Hoe handig is het als er dan alvast eten klaar staat?
Samen met Janneke maakte ik 4 porties van deze rijstmaaltijd. Ons recept is plantaardig, glutenvrij en ideaal om in te vriezen. Ik bereid het op een duurzame manier 🌱👩🏼🍳
Mocht je dit ook gaan proberen? Dan wensen we je veel plezier en smakelijk eten 😽😘
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 pakjes tempeh ketjap; huismerk Albert Heijn
- 250 gram pandanrijst
- 1 grote broccoli
- 400 gram snijbonen
- 2 potten chilibonen; huismerk Albert Heijn
- kruiden: kurkuma, komijn en kerrie
Bereiding
- vul een kom met een scheut water
- roer hier de tempeh en chilibonen door
- laat het geheel even intrekken ('marineren')
- breng een pan water aan de kook
- zodra het water kookt: zet de warmtebron af, en laat de rijst 10 minuten in het warme water staan
- snijd en was de broccoli en snijbonen
- doe de groenten in een pan met een laagje water en breng die aan de kook
- zodra het water kookt: zet de warmtebron af, en laat de groenten 10 minuten in het warme water staan
- doe de marinade van tempeh en chilibonen in een hapjespan
- verwarm het geheel even op hoog vuur en zet het vuur dan af
- roer de afgegoten rijst en groenten mee met de marinade
Bewaren:
Bewaar de porties in een afsluitbaar bakje. Zet het koud zodra het is afgekoeld.
In de koelkast is deze maaltijd 3 dagen houdbaar.
In de vriezer is deze maaltijd 3 maanden houdbaar.