Koken jullie wel eens met tempeh?
Tempeh is een gezonde, betaalbare vleesvervanger die wel wat op tofu lijkt. Je kunt er van alles mee maken. Je vindt hem in bijna elke supermarkt. En omdat hij geen dierlijke ingrediënten en geen gluten bevat, past hij in bijna elk dieet.
Wij eten tempeh graag samen met rijst. En samen met Janneke maakte ik gisteren dit recept. Mocht je dit ook gaan proberen? Dan wensen we je veel plezier en smakelijk eten 😋
Ingrediënten voor 3 personen
- 1 pakje tempeh ketjap: huismerk Albert Heijn
- 250 gram champignons
- 225 gram rijst, bijvoorbeeld Pandanrijst
- 600 gram sperziebonen
- kruiden: kurkuma, komijn, kerrie, basilicum en oregano
Bereiding
- doe de tempeh in een kom, samen met de kruiden en een scheut water
- maak de champignons schoon en snijd ze in grote stukken
- roer de champignons door de kom
- laat het geheel even intrekken ('marineren')
- breng een pan water aan de kook
- als het water kookt: zet de warmtebron af, en laat de rijst 10 minuten in het water staan
- verwijder de uiteinden van de sperziebonen, breek ze in tweeën en was ze
- doe de sperziebonen in een pan met een laagje water en breng die aan de kook
- als het water kookt: zet de warmtebron af, en laat de sperziebonen 10 minuten in het water staan
- doe de marinade van tempeh en champignons in een hapjespan
- verwarm het geheel even op hoog vuur en zet het vuur dan af
- roer de afgegoten rijst en groenten mee met de marinade