Diner met bloemkoolrijst - plantaardig en glutenvrij


Één van de eerste gerechten die ik online deelde was dit diner met bloemkoolrijst. Een ideaal gerecht om te preppen en om later te serveren. 
Ook Janneke is enthousiast over dit recept. Zij vindt het reuze leuk om de paksoi uit de verpakking te halen én om met een champignon door de gang te rennen 😹

 
  
Ingrediënten 


- pakje bloemkoolrijst

- groenten: paksoi en haricots verts
- vleesvervangers: zwarte bonen, tofu 'roerbakgehakt', champignons en verschillende noten
- smaakmakers: gepelde tomaten, kurkuma en komijn


Bereiding 


- was en snijd de groenten

- maak de champignons schoon en snijd ze in grove stukken
- hak de noten wat fijner
- kook de haricots verts in 4 tot 6 minuten
- wok de champignons, tofu en gepelde tomaten
- voeg de kruiden, bonen en noten toe
- voeg in de laatste twee minuten de paksoi en bloemkoolrijst toe
- is het mengsel wat droog? Doe er dan wat kookvocht van de haricots verts door
- schep de gekookte haricots verts door het mengsel in de wok


Lekker met een chili- of pindasaus.