Ben jij net zo dol op satésaus als dat ik ben? 😋
Dan is dit recept een echte aanrader! 👩🏼🍳
Ik kook hier met peas maker: een vleesvervanger die je op allerlei manieren kunt bereiden. Hij is vrij van gluten, soja en dierlijke producten. Ideaal voor als je vegan bent, of te maken hebt met een allergie 💚
Hieronder mijn recept. Op de site van peas maker vind je nog veel meer lekkere recepten: https://www.peasmaker.nl/
Ingrediënten voor 2 personen
- 50 gram peas maker: verkrijgbaar op de site van peas maker
- 120 gram rijst, bijvoorbeeld pandanrijst
- 1 grote courgette
- 1 potje pindasaus
Als satésaus vind ik de milde satésaus van Sum & Sam een echte aanrader. Deze is makkelijk te bereiden, en is plantaardig en glutenvrij. Te koop bij onder meer Dirk van den Broek, Plus en Dekamarkt.
Bereiding
- vul een hapjespan met 300 ml water
- voeg daar de peas maker en pindasaus aan toe
- was de courgette, snijd hem in stukjes en voeg hem toe aan de pan
- breng de pan aan de kook, en zet het vuur daarna laag tot er een dikke saus ontstaat
- vul een pan met water voor de rijst, en breng die aan de kook
- voeg de rijst toe zodra het water kookt
- zet het vuur dan uit en laat de pan 10 minuten staan
- roer de gekookte rijst door het peas mengsel, en serveer het zodra je de saus dik genoeg vindt