Kerrierijst met sperziebonen - vegan en glutenvrij



Mag je geen gluten of lactose?
Wil je niet bijdragen aan dierenleed?
Of zoek je een betaalbaar en niet zo’n moeilijk recept?
Dan kan ik je deze kerrierijst van harte aanbevelen. Hij is plantaardig, bevat geen gluten of lactose en per maaltijd betaalde ik minder dan € 2,50

Hieronder vind je ons recept. Ik maakte het samen met onze lieve koksmaatjes Sofie en Janneke.
Mocht je dit ook gaan proberen? Dan wensen we je smakelijk eten en veel plezier 👩🏼‍🍳😽💚

 

Ingrediënten voor 2 personen, alle ingrediënten komen van Dirk van den Broek

- 400 gram sperziebonen: ik betaalde hiervoor € 1,19
- 120 gram pandanrijst: ik kocht een pak huismerk voor € 1,45
- 2 plantaardige burgers: de Garden Gourmet burgers waren in de aanbieding voor € 1,99
- kruiden: kerrie, komijn, kurkuma, oregano en basilicum

In totaal betaalde ik € 4,63. De prijs per maaltijd is € 2,31

 

Bereiding

- breng een pan water aan de kook en voeg de rijst toe zodra het water kookt
- zet de warmtebron af, en laat de rijst 10 minuten afgedekt staan

- snijd de plantaardige burger in stukjes
- vul een wok of hapjespan met een scheut water en de kruiden
- doe de gesneden burger in de pan en laat het even staan

- verwijder de uiteinden van de sperziebonen en breek ze doormidden
- was de sperziebonen en doe ze in een pan met een laagje water
- breng de sperziebonen aan de kook
- zodra de sperziebonen koken: zet de warmtebron af, en laat ze 10 minuten afgedekt staan

- giet de rijst na 10 minuten af, voeg kerrie toe en laat het 10 minuten afgedekt staan

- wok de stukjes burger op hoog vuur
- zet na 5 minuten het vuur laag en roer de overige ingrediënten mee in de pan