
Wist je dat plantaardig koken helemaal niet moeilijk hoeft te zijn?
Bij ons staat de vleesopvolger Peas maker vaak op tafel. Deze
hoef je niet te snijden of wassen. En de bereidingstijd is hooguit een kwartier.
Peas maker bestaat uit erwten, tuinbonen en wat zout. En naast plantaardig is hij ook glutenvrij. Je kunt hem op verschillende manieren bereiden. Op hun site vind je de lekkerste ideeΓ«n en daar kan je peas maker ook bestellen:
https://www.peasmaker.nl/Hieronder vind je een makkelijk voorbeeld van een lekker recept met peas maker.
Wij maakten 4 porties: 2 om te eten en 2 om in te vriezen.
Mocht je meer of minder willen maken, dan kan je de hoeveelheden verdubbelen of
halveren
Ik maakte dit diner met onze lieve koksmaatjes Sofie en Janneke.
Mocht je dit recept ook gaan proberen? Dan wensen we je veel plezier en
smakelijk eten
IngrediΓ«nten voor 4 porties
- 100 gram peas maker
- 800 gram sperziebonen
- 1 blikje tomatenblokjes
- kruiden: kurkuma, komijn, oregano, basilicum en kerrie
- 240 gram glutenvrije pasta: Pasta penne van Sam Mills - te
koop bij Dirk van den Broek, de Jumbo en online
Bereiding
- vul een hapjespan met 400 ml water
- doe de peas maker, tomatenblokjes en kruiden in het water
- breng de pan aan de kook, zet het vuur daarna laag tot er een dikke saus ontstaat
- verwijder de uiteinden van de sperziebonen, halveer ze en was ze
- breng de sperziebonen in een pan met water aan de kook
- zet het vuur uit zodra het water kookt en laat de pan 10 minuten staan
- vul een pan met water voor de pasta, en breng die aan de kook
- voeg de pasta toe zodra het water kookt
- zet het vuur dan uit en laat de pan 10 minuten staan
- voeg de gekookte sperziebonen en pasta toe aan het meas maker mengsel
- laat het geheel nog even staan
Lekker met wat plantaardige mayonaise