Snelle chili zonder vlees


 

Heb jij, net als Janneke, niet altijd evenveel tijd om uitgebreid te koken? Dan is dit snelle recept ideaal! Je hebt de chili binnen een kwartier op tafel. En kunt hem aanvullen met wat jij lekker vindt! 😋


Ingrediënten voor 2 personen

- 120 gram rijst: ik kies hier voor pandanrijst 
- een pot chili bonenschotel, bijvoorbeeld de bonen van het merk Hak 
- vleesvervanger: ik gebruik hier een Oosterse schijf van het merk Vivera (te koop in de meeste supermarkten)


Bereiding

- breng een pan water aan de kook en kook de rijst in 8 tot 10 minuten
- snijd de vleesvervanger in stukjes
- bak de vleesvervanger in een hapjespan of wok op hoog vuur
- voeg achtereenvolgens de bonenschotel en de gekookte rijst toe


Aanvullingen op dit recept

Lekker erdoorheen zijn onder meer: tomaten, champignons, (lente)ui, maïs, courgette, extra bonen en/of paprika.
Lekker erbij zijn onder meer: tortilla chips, guacamole, plakjes augurk, vegan geraspte kaas en/of vegan zure room.


Eet smakelijk!