Snelle kaassoep – vegan en glutenvrij



Wist je dat je niet zoveel tijd nodig hebt om een verse soep op tafel te zetten? πŸ‘©πŸΌβ€πŸ³πŸ’š

De kaassoep uit dit recept bereid je binnen een kwartier. En afhankelijk van de hoeveelheden die je gebruikt, kan je hiermee zowel een lekker tussendoortje als een stevige maaltijdsoep maken.
Mijn kaassoep is plantaardig en bevat geen gluten. Ik maakte hem samen met onze lieve koksmaatjes Janneke en Sofie. Mocht jij dit ook gaan proberen? Dan wensen we je veel plezier en smakelijk eten 
😽😘

 

IngrediΓ«nten

- plantaardige kaasplakken: bv van het huismerk Albert Heijn (Terra), huismerk Jumbo of Wilmersburger
- tomaten
- glutenvrije pasta: bv 
pasta penne van Sam Mills - te koop bij Dirk van den Broek, de Jumbo en online
- kruiden: oregano en kerrie

 
Bereiding

- doe een flinke scheut water in een grote pan en breng die aan de kook
- was de tomaten en snijd ze in stukjes
- snijd de plantaardige kaas in stukjes
- zodra het water kookt: voeg de tomaten, kaas, pasta en alle kruiden toe aan de pan
- laat het geheel even doorkoken en haal de pan dan van de warmtebron
- laat het geheel 10 minuten staan met een gesloten deksel