Betaalbare tomatensoep - vegan


Het is de Nationale week zonder vlees en zuivel. Een week die wil laten zien hoe mooi de wereld kan worden, simpelweg door het eten van plantaardige voeding. Je spaart daarmee water, CO2 en dierenleed.
Online vind je de lekkerste recepten. En ik doe daar graag aan mee. Daarom vandaag deze betaalbare tomatensoep. Met wat (stok)brood erbij maak je een lekkere lunch. Voeg je daar een salade aan toe, dan krijg je een gezond diner. Maar je kunt de soep ook gewoon eten als lekker tussendoortje.
Ik maakte de soep op de volgende manier, onder toeziend oog van onze lieve koksmaatjes Janneke en Sofie 👩🏼‍🍳😻🌱

 

Ingrediënten voor 3 grote porties, te koop bij Dirk van den Broek

- 1 pakje Knorr tomatensoep duo, gekocht in de aanbieding voor € 0,59
- 250 gram fijne soepgroenten, gekocht in de aanbieding voor € 0,79
- 1 grote trostomaat, gekocht voor € 0,23
- wat spaghetti als ‘vermicelli’

Totaalprijs € 1,61
Prijs per portie: € 0,54

 

Bereiding

- vul een pan met 750 ml water
- roer hier de inhoud van één zakje tomatensoep door
- voeg de soepgroenten toe en zet de pan op het vuur
- was en snijd de tomaat, en doe die in de pan
- zet het vuur uit zodra de soep kookt
- laat de pan nog 5 minuten staan met een gesloten deksel

NB. Je kunt de soep ook pureren voor het opdienen.