Het is de Nationale week zonder vlees en zuivel. Een
week die wil laten zien hoe mooi de wereld kan worden, simpelweg door het eten
van plantaardige voeding. Je spaart daarmee water, CO2 en dierenleed.
Online vind je de lekkerste recepten. En ik doe daar
graag aan mee. Daarom vandaag deze betaalbare tomatensoep. Met wat (stok)brood
erbij maak je een lekkere lunch. Voeg je daar een salade aan toe, dan krijg je
een gezond diner. Maar je kunt de soep ook gewoon eten als lekker
tussendoortje.
Ik maakte de soep op de volgende manier, onder
toeziend oog van onze lieve koksmaatjes Janneke en Sofie
Ingrediënten voor 3 grote porties, te koop bij Dirk
van den Broek
- 1 pakje Knorr tomatensoep duo, gekocht in de
aanbieding voor € 0,59
- 250 gram fijne soepgroenten, gekocht in de
aanbieding voor € 0,79
- 1 grote trostomaat, gekocht voor € 0,23
- wat spaghetti als ‘vermicelli’
Totaalprijs € 1,61
Prijs per portie: € 0,54
Bereiding
- vul een pan met 750 ml water
- roer hier de inhoud van één zakje tomatensoep door
- voeg de soepgroenten toe en zet de pan op het vuur
- was en snijd de tomaat, en doe die in de pan
- zet het vuur uit zodra de soep kookt
- laat de pan nog 5 minuten staan met een gesloten deksel
NB. Je kunt de soep ook pureren voor het opdienen.