Fruitarische lunch met bonen – vegan en glutenvrij



Wist je dat een Fruitariër méér eet dan alleen maar fruit? 👩🏼‍🍳🌱
Fruitarisme is een vorm van veganisme. Waar een veganist alleen dierlijke producten mijdt, sluit een fruitariër daarnaast ook producten uit waarvoor een plant is gedood. En ook al lijkt de naam fruitarisme alleen op fruit te wijzen, een fruitariër eet ook vruchten, noten en zaden.

Vandaag heb ik voor het eerst een fruitarische lunch gemaakt en die vond ik boven verwachting lekker. Daarom dit recept. Naast fruitarisch is hij ook plantaardig en glutenvrij.

 

Ingrediënten voor 2 porties

- 1 pot limabonen
- 1 grote paprika
- 1 grote tomaat
- groene olijven, hoeveelheid naar smaak
- eventuele smaakmakers: azijn, olijfolie, paprikapoeder en
cayennepeper


Bereiding

- spoel de limabonen in een zeef en doe ze in een schaal
- was en snijd de paprika in kleine stukjes
- was en snijd de tomaat in kleine stukjes
- snijd de olijven in plakjes
- roer alle ingrediënten door elkaar

- voeg naar smaak toe: azijn, olijfolie, paprikapoeder en/of
cayennepeper