Waarom zou je dode dieren eten, als er goede plantaardige alternatieven zijn? Zoals deze rijstmaaltijd met pindasaus. Ik maakte hem samen met onze lieve koksmaatjes


Ons recept is plantaardig en glutenvrij. Mocht je dit ook gaan proberen, dan wensen we je veel plezier en smakelijk eten


Ingrediënten voor 2 personen
- 120 gram rijst, ik kies hier voor zilvervliesrijst
- 1 Beyond hack, deze vleesvervanger komt uit de supermarkt en is gemaakt van erwten
- 1 grote courgette
- 1 kuipje kant en klare pindasaus, ik gebruik hier de pindasaus van Conimex
Bereiding
- kook de rijst volgens de verpakking en laat het onder een dichte deksel na-garen
- was de courgette en snijd hem in stukjes
- snijd de vleesvervanger
- vul een hapjespan of wok met een scheut water en zet die op het vuur
- voeg de courgette, vleesvervanger en pindasaus toe
- roer de ingrediënten door elkaar en wok ze 5 minuten op hoog vuur
- voeg de rijst toe, zet het vuur laag en laat het nog even staan