Rijstmaaltijd met pindasaus - vegan en glutenvrij




Waarom zou je dode dieren eten, als er goede plantaardige alternatieven zijn? Zoals deze 
rijstmaaltijd met pindasaus. Ik maakte hem samen met onze lieve koksmaatjes 👩🏼‍🍳😽
Ons recept is plantaardig en glutenvrij. Mocht je dit ook gaan proberen, dan wensen we je veel plezier en smakelijk eten 🌱😋


Ingrediënten voor 2 personen


- 120 gram rijst, ik kies hier voor zilvervliesrijst
- 1 Beyond hack, deze vleesvervanger komt uit de supermarkt en is gemaakt van erwten
- 1 grote courgette 
- 1 kuipje kant en klare pindasaus, ik gebruik hier de pindasaus van Conimex 


Bereiding

- kook de rijst volgens de verpakking en laat het onder een dichte deksel na-garen
- was de courgette en snijd hem in stukjes
- snijd de vleesvervanger
- vul een hapjespan of wok met een scheut water en zet die op het vuur
- voeg de courgette, vleesvervanger en pindasaus toe
- roer de ingrediënten door elkaar en wok ze 5 minuten op hoog vuur
- voeg de rijst toe, zet het vuur laag en laat het nog even staan