Bonenschotel met rijst – vegan en glutenvrij



Houd jij van lekker eten, maar heb je weinig zin om uren in de keuken te staan? Of om je scheel te betalen aan ingrediënten? Dan kan ik je deze bonenschotel van harte aanbevelen. De ingrediënten komen uit de gewone supermarkt.
Deze bonenschotel is plantaardig, glutenvrij en fruitarisch. Dat laatste betekent, dat hiervoor geen dieren en geen planten zijn doodgemaakt. Het recept vind je hieronder, inclusief wat ik ervoor betaalde. Ik maakte het samen met onze lieve koksmaatjes Sofie en Janneke. Mocht je dit ook gaan proberen? Dan wensen we je veel plezier en smakelijk eten! 💚😋


Ingrediënten voor 2 personen

- 120 gram pandanrijst, 1 pak huismerk Albert Heijn kost: € 1,49
- 2 potten Hak bonenmix, in de aanbieding voor: € 2,59
- 2 grote trostomaten, in de aanbieding voor: € 0,60
- kruiden: paprikapoeder en cayennepeper

Totaalprijs: € 4,48
Prijs per diner: € 2,24


Bereiding

- kook de rijst volgens de verpakking en laat het even nagaren
- vul een hapjespan met een scheut water en de kruiden
- was de tomaten en snijd ze in grove stukken
- spoel de bonen af in een vergiet
- voeg de tomaten en bonen toe aan de hapjespan
- wok de hapjespan enkele minuten op hoog vuur
- zet het vuur laag en laat het geheel nog even staan
- serveer de rijst en het bonenmengsel los van elkaar