Fruitarisch diner met spaghetti en bonen - vegan en glutenvrij


 
Een fruitariër eet fruit .. en nog veel méér ✌🏼💚
Een fruitariër kiest voor voeding waarvoor geen dier en geen plant is doodgemaakt. En daar is behoorlijk wat keuze in. Dat laat ik zien met dit spaghetti recept. Je vindt in deze blog de bereiding én welke voedingsmiddelen je hierbij ook zou kunnen eten.
Ik maakte dit samen met onze lieve koksmaatjes Sofie en Janneke. Mocht je dit recept ook gaan proberen? Dan wensen we je veel plezier en smakelijk eten 😽👩🏼‍🍳


 

Ingrediënten voor 2 personen


GRANEN:

- 120 gram spaghetti gemaakt van maïs.
Ik kies hier voor de spaghetti van Sam Mills, 
te koop bij Dirk van den Broek, Jumbo en online.
Granen die ook fruitarisch zijn, zijn onder meer rijst, quinoa en boekweit.

GROENTEN:

- 1 grote courgette
- 1 trostomaat
Je kunt ook kiezen voor sperziebonen, aubergine en paprika.

 

VLEESVERVANGER:

- 1 pot limabonen (= peulvruchten)
Naast alle peulvruchten kan je ook kiezen voor tofu, tempeh, seitan en een groenteburger zonder planten.

 

SMAAKMAKERS:

- een schep olijven
- paprikapoeder
Andere fruitarische smaakmakers zijn augurken, sambal, peper en zout.




Bereiding

 

- kook de spaghetti volgens het pak en laat het even na-garen


- was de courgette en snijd deze in kleine blokjes
- was de tomaat en snijd deze in grove stukken
- snijd de olijven naar smaak in stukjes
- spoel de limabonen in een zeef

- vul een wok of hapjespan met een scheut water
- voeg hier de gesneden groenten, bonen en 
paprikapoeder aan toe
- wok het mengsel in een paar minuten op hoog vuur, zet het vuur dan nog een paar minuten laag

- serveer de groenten op de spaghetti