Poké bowl met pasta en kaas – vegan en glutenvrij


 
Poké bowl is een gerecht dat oorspronkelijk uit Hawaii komt. De eerste poké bowls bestonden uit rijst, rauwkost en gemarineerde rauwe vis. Het was een manier om restjes vis op te eten.
Inmiddels is poké bowl wereldwijd bekend. En het wordt met allerlei ingrediënten gemaakt. Wat niet veranderd is, is de manier van serveren. Je serveert deze snelle maaltijd nog steeds in een kommetje.
Vandaag deel ik een van onze versies. Deze poké bowl is plantaardig en glutenvrij. Ik maakte hem samen met Janneke op onderstaande manier 😽👩🏼‍🍳

 
Ingrediënten: de hoeveelheid hangt af van het aantal personen en je trek

- glutenvrije macaroni: huismerk Albert Heijn
- plantaardige wokstukjes ‘Go vega’: gekocht bij Dirk van den Broek
- komkommer
- olijven
- plantaardige geraspte kaas ‘Melkan’: gekocht bij Dirk van den Broek

 
Bereiding

- kook de pasta volgens de verpakking en laat het even nagaren
- wok de wokstukjes een paar minuten op hoog vuur en zet het vuur dan uit
- was de komkommer en maak dunne plakjes
- halveer de olijven
- vul een kom met de pasta, wokstukjes, komkommer en olijven
- strooi de plantaardige geraspte kaas over de kom

NB. Je kunt naar smaak kruiden en/of een sausje toevoegen.