Tomatencurry met krieltjes en tempeh - vegan en glutenvrij


Een curry is een eenpansgerecht dat oorspronkelijk uit India komt. Er zijn inmiddels een heleboel recepten voor bekend. Alle currys hebben met elkaar gemeen dat ze uit veel groenten bestaan. En dat ze in ieder geval de kruiden kerrie en kurkuma bevatten. Veel curry recepten zijn vegetarisch 💚

Vandaag deel ik ons favoriete curry recept: Tomatencurry met krieltjes en tempeh. Hij is vegan en glutenvrij. En je maakt hem op de volgende manier:



Ingrediënten voor 2 personen

- 1 pakje ketjap tempeh: huismerk Albert Heijn
- 200 gram champignons
- 400 gram worteltjes
- 2 trostomaten
- 450 gram voorgekookte krieltjes
- droge kruiden: kurkuma, kerrie, komijn, rozemarijn en oregano
- verse kruiden: selderij en basilicum
- eventueel een beetje tomatensap


Bereiding

- doe de tempeh in een grote schaal en voeg een scheut water toe
- was de tomaten, snijd ze in stukjes en voeg ze toe aan de schaal
- maak de champignons schoon, snijd ze in plakjes en voeg ze toe aan de schaal
- roer door de schaal de droge kruiden: kurkuma, kerrie, komijn en oregano
- voeg eventueel wat tomatensap toe
- laat de schaal even staan zodat de smaken in elkaar kunnen trekken

- was de worteltjes, snijd ze in stukjes en kook ze in 10 minuten beetgaar

- doe een scheut water in een wok en bak de krieltjes op hoog vuur
- voeg als droge kruiden toe: rozemarijn en kerrie
- roer het tomatenmengsel in de wok
- voeg de gekookte worteltjes toe

- was en snijd de verse kruiden grof
- voeg de kruiden als laatste toe in de wok