Pittige maaltijdsalade - vegan



Met dit warme weer vind ik een maaltijdsalade ideaal: het is lekker fris en je hoeft er geen uren voor in de keuken te staan 
🌞
Vandaag deze pittige maaltijdsalade die je zowel als lunch als diner kunt eten  🥗
Janneke vond de salade niet zo, maar de mayonaise fles kreeg haar liefste kopjes 🧡



Ingrediënten 

- vegan shoarma: te koop bij de meeste supermarkten, ik gebruik hier het huismerk van Albert Heijn
- volkoren pasta
- ijsbergsla
- komkommer
- kiemgroenten
- walnoten
- plantaardige mayonaise: te koop bij de meeste supermarkten, ik gebruik hier mayolijn van remia 
- knoflook
- cajunkruiden


Bereiding 

- kook de pasta in 8 tot 10 minuten gaar, laat daarna even afkoelen
- was de ijsbergsla en snijd hem in smalle reepjes
- was de komkommer en snijd hem in kleine blokjes
- was de kiemgroenten en roer alle groenten door elkaar in een grote schaal
- voeg plantaardige mayonaise toe
- roer cajunkruiden door de salade
- breek de walnoten en roer ze door de salade 
- snijd de knoflook
- doe de knoflook in een koekenpan samen met de vegan shoarma
- bak de shoarma in een paar minuten bruin
- roer de shoarma en pasta door de salade


Serveer de salade eventueel met wat stokbrood. Eet smakelijk 😋