Fruitarisch diner met rijst en tofu - vegan en glutenvrij


 

Een fruitariër eet producten waarvoor geen dieren en geen planten zijn doodgemaakt. Hoewel een volledig fruitarisch menu eenzijdig en onhaalbaar is, spreekt het geweldloze me zeer aan. Daarom probeer ik er wat vaker op te letten ✌🏼💚
Vandaag dit fruitarische diner. Naast fruitarisch is hij ook plantaardig en glutenvrij. Onze lieve koksmaatjes Sofie en Janneke hielpen mee. Mocht je dit ook gaan proberen, dan wensen we je veel plezier en smakelijk eten 👩🏼‍🍳😽


Ingrediënten voor 2 personen

- 120 gram rijst
- 1 pakje tofu naturel
- 400 gram snijbonen
- 1 trostomaat
- kruiden: paprikapoeder, cayennepeper en eventueel sambal


Bereiding

- verwarm de oven voor op 200 graden
- haal de tofu uit de verpakking, en laat hem uitlekken in een vergiet
- dep de tofu droog met keukenpapier of een keukendoek
- snijd de tofu in blokjes en doe ze in een bakje dat je kunt afsluiten
- strooi de kruiden over de tofu, en schud het bakje met een dichte deksel
- leg een bakpapier op een bakplaat, en doe daar de tofublokjes op
- bak de tofublokjes in de oven in ongeveer 20 minuten

- kook de rijst volgens de verpakking en laat het even na-garen
- verwijder de uiteinden van de snijbonen, snijd ze in stukjes en was ze
- kook de snijbonen in 5 minuten
- was de tomaat en snijd hem in grote stukken

- vul een hapjespan met een scheut water en de tomaat
- voeg naar smaak kruiden en sambal toe
- roer de gekookte rijst, snijbonen en tofu mee in de pan


Tip: Heb je weinig tijd? Je kunt snijbonen ook gesneden, en tofu in blokjes kopen 💡