Pasta penne met kaassaus – vegan en glutenvrij



Deze super lekkere pastamaaltijd is makkelijk om te maken, en staat snel op tafel. Ideaal voor als je weinig tijd of zin hebt om te koken.
Ik maakte hem samen met onze lieve koksmaatjes Sofie en Janneke.
Ons recept is plantaardig en glutenvrij. Je vindt het hieronder met drie extra tips. De ingrediënten zijn te koop in elke supermarkt, ik kocht ze bij Dirk van den Broek 👩🏼‍🍳😻🌱

 

Ingrediënten voor 4 personen

- 240 gram glutenvrije pasta: ik kies hier voor de pasta van Sam Mills
- 800 gram groenten: ik gebruik hier 2 grote courgettes
- 4 vleesvervangers: in dit recept gebruik ik 4 groenteburgers van Vivera
- kruiden naar smaak: ik vind hier kurkuma, kerrie en oregano erg lekker bij
- 1 zakje plantaardige strooikaas: ik gebruik hier voor de plantaardige rasp van Dirk van den Broek

 

Tip 1: Ben je met minder personen? Dan kan je de hoeveelheid aanpassen of de extra porties bewaren om later te eten (tot 3 dagen in de koelkast en tot 3 maanden in de vriezer).

Tip 2: Wil je het recept in minder tijd bereiden? Kies dan voor groenten en vleesvervangers die al in stukjes zijn. Zoals worteltjes, doperwtjes, plantaardig gehakt of plantaardige balletjes.

 

Bereiding

- breng een pan water aan de kook
- voeg de pasta penne en bijna alle strooikaas toe aan het water
- zet het vuur dan uit en laat de pan 10 minuten staan

- vul een hapjespan met de kruiden en het laatste beetje strooikaas
- was de courgettes en snijd ze in blokjes (https://superjanneke.blogspot.com/2024/11/courgette-snijden.html)

- snijd de vleesvervangers in stukjes
- doe de courgette en vleesvervangers in de hapjespan
- verwarm de hapjespan enkele minuten op hoog vuur, zet het vuur daarna laag
- roer tot slot de pasta penne met kaassaus mee in de hapjespan

 

Tip 3: Vind je de saus te nat? Schep dan een deel uit de pan en laat de rest wat inkoken. Wat je eruit schept, kan je gebruiken als kaassoep.