Ben je net zo dol op warm eten als ik?
Of heb je niet altijd zin om lang in de keuken te staan?
Dan kan ik je dit pizzabroodje van harte aanbevelen!
Of heb je niet altijd zin om lang in de keuken te staan?
Dan kan ik je dit pizzabroodje van harte aanbevelen!

Ik maakte hem samen met al onze huisdieren op onderstaande manier 





Je kunt dit broodje eten als een stevige lunch of een licht diner.
Mijn recept is plantaardig, je vindt hem hieronder met ideeën ter uitbreiding.
Ingrediënten voor 1 persoon
- 1 grote focaccia
- ketchup
- 1 grote tomaat
- plantaardige strooikaas
- basilicum
Bereiding
- halveer het broodje in de lengte, zodat er 2 lange platte plakken ontstaan
- doe op beide helften wat ketchup
- was de tomaat, snijd hem in plakjes en leg die op de ketchup
- halveer het broodje in de lengte, zodat er 2 lange platte plakken ontstaan
- doe op beide helften wat ketchup
- was de tomaat, snijd hem in plakjes en leg die op de ketchup
- strooi de strooikaas over de tomatenplakjes
- was een paar blaadjes basilicum en snijd of knip het fijn
- strooi de basilicum over de strooikaas
- was een paar blaadjes basilicum en snijd of knip het fijn
- strooi de basilicum over de strooikaas
- verwarm het pizzabroodje in een oven of hapjespan: tot de kaas gaat smelten
Ideeën ter aanvulling van dit recept
- gebruik in plaats van een focaccia: een kant en klare pizzabodem of een Turks brood
Ideeën ter aanvulling van dit recept
- gebruik in plaats van een focaccia: een kant en klare pizzabodem of een Turks brood
- gebruik in plaats van ketchup: tomatenpuree of tomatenblokjes uit blik
- gebruik extra toppings zoals: champignons, olijven, ui, spinazie en/of paprika
- gebruik extra kruiden zoals: oregano, Italiaanse kruiden en/of rozemarijn
- serveer de pizza met wat rucola, mayonaise en/of olijfolie
- serveer de pizza met wat rucola, mayonaise en/of olijfolie