Hebben jullie weleens iets gemaakt met gedroogde erwten?

Dit is onze eerste poging en we zijn enthousiast. Je bent even bezig. Maar dan krijg je een voedzame groente die lekker vers smaakt en zeer betaalbaar is. Wij betaalden voor deze doos € 1,09 en daar zitten 5 porties in.

Mocht je geen zin hebben in al dat snijden? Dan kan je in plaats van de hele snijbonen kiezen voor gesneden snijbonen of een andere gesneden groente. Als vleesvervanger kan je kiezen voor een vleesvervanger in stukjes, zoals tofu of plantaardige kipstukjes.
Ingrediënten voor 3 personen
- 300 gram gedroogde groene erwten
- 180 gram rijst: wij kiezen hier voor pandanrijst
- 2 plantaardige burgers, zoals de Garden gourmet sensational burger
- 500 gram snijbonen
- kruiden: kurkuma, kerrie en basilicum
Voorbereiding
- was de erwten en doe ze in een grote pan met water
- laat de erwten minimaal 8 uur in het water staan
Bereiding
- breng de erwten aan de kook in een ruime hoeveelheid water
- zet het vuur laag zodra het water kookt en houdt de deksel dicht
- afhankelijk van de erwten duurt het 1 á 2 uur tot ze gaar zijn
- vul een hapjespan met een scheut water, kurkuma, kerrie en basilicum
- snijd de burgers in stukjes en roer ze in de pan met de kruiden
- kook de rijst volgens de verpakking en laat het even na-garen
- verwijder de puntjes van de snijbonen
- snijd de snijbonen in kleine reepjes en was ze
- kook de snijbonen in 5 minuten
- zet de hapjespan op hoog vuur
- wok de gesneden burgers met de kruiden
- voeg eventueel wat water toe aan de hapjespan
- voeg na een paar minuten de overige ingrediënten toe
- laat het geheel nog even staan op laag vuur