Chilirijst met champignons – vegan en glutenvrij

 

Houd jij net als ik van koken, maar heb je daar niet altijd de tijd voor? Dan kan ik je preppen van harte aanbevelen. Daarbij maak je méér dan nodig, en bewaar je de extra porties. In de koelkast kan je een maaltijd maximaal 3 dagen bewaren. In de vriezer kan je een maaltijd maximaal 3 maanden bewaren 👩🏼🍳💚

Een lekker en betaalbaar voorbeeld is deze Chilirijst met champignons. Deze maaltijd is plantaardig en bevat geen gluten. De ingrediënten komen van de Albert Heijn. En ik zocht zoveel mogelijk naar de aanbiedingen en producten op de houdbaarheid. Je kunt ze aanpassen aan wat je lekker vindt en wat je in huis hebt.
Ik maakte hem samen met ons lieve koksmaatje Janneke. Mocht jij het ook gaan maken, dan wensen we je veel plezier en smakelijk eten 😽😘

 

Ingrediënten voor 4 porties

- 240 gram pandanrijst, 1 pak huismerk Albert Heijn kost € 1,49
- 250 gram champignons, in de aanbieding voor € 0,84
- 500 gram worteltjes, in de aanbieding voor € 1,19
- 1 grote broccoli, in de aanbieding voor € 1,04
- 1 pot chilibonen, 1 pot huismerk in de aanbieding voor € 1,19
- kruiden: kerrie, komijn, kurkuma en oregano

Totaalprijs € 5,75
Prijs per maaltijd: € 1,43

 

Bereiding

- maak de champignons schoon en snijd ze in grote stukken
- vul een kom met een scheut water en de chilibonen
- roer de champignons en kruiden door het mengsel en laat het even staan 

- kook de rijst volgens de verpakking en laat het even nagaren
- was en snijd de wortels en broccoli
- vul een pan met wat water, en de gesneden groenten
- breng de pan aan de kook
- zodra het water kookt: zet het vuur uit en laat het nog 8 minuten staan

- doe het mengsel met de champignons in een hapjespan
- wok de hapjespan een paar minuten op hoog vuur
- giet de rijst en groenten af
- je kunt nu alles door elkaar roeren, of de ingrediënten los van elkaar serveren