Wie eet er weleens zijden tofu?
Zijden tofu is een vleesvervanger met een neutrale smaak waar je de lekkerste
gerechten mee kunt maken. Van soep en saus, tot ijs en plantaardige scrambled
eggs.
Zijden tofu bevat veel voedingsstoffen, is plantaardig en glutenvrij.
Een makkelijke manier van bereiding vind je in dit recept. Ik maakte het samen
met onze lieve koksmaatjes 


Ingrediรซnten voor 4 maaltijden
- 1 grote broccoli
- 1 blik linzen
- 1 pakje zijden tofu, te koop bij de biologische supermarkt
- 240 gram glutenvrije pasta penne, bijvoorbeeld de pasta van Sam Mills, te
koop bij Dirk van den Broek, Jumbo en online
- kruiden: kerrie, kurkuma en verse basilicum
Bereiding
- kook de pasta volgens de verpakking en laat het even na-garen
- snijd de broccoli in kleine stukjes en was deze
- vul een hapjespan of wok met een scheut water en gedroogde kruiden
- zet de pan op hoog vuur en doe de broccoli in de pan
- wok de broccoli een paar minuten en voeg dan de zijden tofu toe
- zet het vuur lager
- was de basilicum en snijd of knip het fijn
- spoel de linzen
- voeg de basilicum, linzen en gekookte pasta toe aan de pan
- roer het geheel nog even door elkaar
