Wil je gezellig met elkaar eten, zonder je daarbij scheel te betalen aan de ingrediënten? Dan is dit risotto recept ideaal. De ingrediënten vind je bij alle supermarkten, ik kocht deze bij Dirk van den Broek. Per maaltijd betaal je maximaal € 2,00
Ik maakte dit recept met onze lieve koksmaatjes Janneke en Sofie, op onderstaande manier. Ons recept is plantaardig en glutenvrij. Mocht je dit ook gaan proberen dan wensen we je veel plezier en smakelijk eten 


Ingrediënten voor 3 maaltijden
- 1 groot blok tofu voor € 1,98
- 1 pak risottorijst voor € 1,59
- 600 gram sperziebonen, in de aanbieding voor € 1,20
- 250 gram champignons voor € 1,15
- kruiden: kurkuma, komijn, kerrie en basilicum
- sesamzaadjes
Deze ingrediënten kosten in totaal € 5,92
Ik maakte hiermee 3 maaltijden voor € 1,97 per maaltijd
Voorbereiding
- haal de tofu uit de verpakking, en laat hem uitlekken in een vergiet
- dep de tofu droog met keukenpapier of een keukendoek
- snijd de tofu in blokjes en doe ze in een bakje dat je kunt afsluiten
- strooi over de tofu de kruiden en sesamzaadjes
- doe de deksel op het bakje en schud de kruiden door de tofu
- knip of snijd de puntjes van de sperziebonen en halveer ze
- was de sperziebonen
- maak de champignons schoon met een keukenpapiertje
- snijd de champignons in grove stukken
- spoel de champignons in een vergiet
Bereiding
- verwarm de oven voor op 200 graden
- leg een bakpapier op een bakplaat, en doe daar de tofublokjes op
- bak de tofu in de oven in 20 minuten
- vul een pan met 550 ml water en de kruiden
- breng de pan aan de kook
- doe de risotto in de pan zodra het water kookt
- zet het vuur laag, roer af en toe en kook de risotto in 18 minuten
- vul een pan met de sperziebonen en een laagje water
- breng de pan aan de kook
- zet het vuur laag zodra het water kookt
- kook de sperziebonen in 5 tot 10 minuten
- vul een wok of hapjespan met wat water en de kruiden
- wok hierin de champignons op hoog vuur
- voeg de risotto, sperziebonen en tofu toe
- laat het geheel nog even staan op laag vuur
