Koken jullie weleens met jackfruit?


Jackfruit is een tropische vrucht die de laatste tijd steeds vaker als vleesvervanger wordt gebruikt. Hij heeft een vlezige structuur en zit bomvol vitamine C, kalium, calcium, ijzer, magnesium en vezels. Jackfruit bevat alleen minder eiwitten en mist vitamine B12. Daarom is het wel een gezonde, maar geen volwaardige vleesvervanger.
Wij maakten deze lekkere pasta met jackfruit. Janneke was er wel bij, maar niet zo enthousiast. Ze vond de zoete geur van jackfruit geen aanbeveling.
Mocht je benieuwd zijn? We maakten dit recept op de volgende manier:
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 pot jackfruit, gekocht bij de Albert Heijn
- 120 gram glutenvrije pasta, huismerk Albert Heijn
- 1 pakje tomatenpuree
- 1 zak gemengde sla
- 2 augurkjes
- dressing: mosterd dille van het merk Hela
- kruiden: kurkuma, komijn, basilicum, oregano en kerrie
Bereiding
- doe de jackfruit in een vergiet en spoel het
- vul een kom met de tomatenpuree, kruiden en wat water
- roer de jackfruit in de kom en laat het geheel even intrekken
- breng een pan water aan de kook
- zodra het water kookt: voeg de pasta toe en zet het vuur uit
- laat het geheel 10 minuten staan met een dichte deksel
- snijd de augurkjes fijn
- vul een kom met wat water en mosterd dille dressing
- voeg de augurkjes en gemengde sla toe
- wok het jackfruit mengsel in een wok of hapjespan op hoog vuur
- zet het vuur na 5 minuten laag en roer dan de pasta erdoor
