Deze maand maakte ik voor het eerst een soep met plantaardige kaas: https://superjanneke.blogspot.com/2023/04/jannekes-kaassoep-vegan-en-glutenvrij.html 
Ik ben zo enthousiast over deze soep, dat hij hier al vaker op tafel is gekomen.

Ik ben zo enthousiast over deze soep, dat hij hier al vaker op tafel is gekomen.
Vandaag een nieuw recept voor Kaassoep. Hij is net als het eerste gerecht vegan en glutenvrij. De ingrediënten zijn iets anders, waardoor deze soep een Italiaanse en zomerse sfeer krijgt 

Met onderstaande ingrediënten maakte ik 4 grote porties. De hoeveelheden pasta en groenten zijn afhankelijk van je smaak. De hoeveelheid water is afhankelijk van hoe dik je de soep wilt hebben. Mocht je dit ook gaan proberen, dan wens ik je veel plezier en smakelijk eten 

Ingrediënten voor 4 grote porties
- 1 courgette
- 1 paprika
- plantaardige kaasplakken 'met tomaat en oregano': huismerk Albert Heijn
- verse kruiden: bieslook
- gedroogde kruiden: oregano
- glutenvrije pasta: Pasta penne van Sam Mills - te koop bij Dirk van den Broek, de Jumbo en online
Bereiding
- breng ongeveer 300 ml water aan de kook
- was de courgette en snijd die in blokjes
- was de paprika en snijd die in blokjes
- was de bieslook en snijd die fijn
- zodra het water kookt: voeg de pasta, courgette, paprika, bieslook en oregano toe
- zet het vuur laag en laat de pan 10 minuten zo staan
- snijd de plantaardige kaasplakken
- voeg de kaasplakken toe aan de pan
- laat dit nog een paar minuten staan