Stamppot met rucola - vegan en glutenvrij



Het is de Nationale week zonder vlees. Stichting 'Week zonder vlees' wil hiermee laten zien dat plantaardig eten niet alleen lekker kan zijn, maar dat het ook water, CO2 en dierenleed uitspaart. 

In de Nationale week zonder vlees vind je op social media tips om lekker plantaardig te eten. Veel supermarkten doen mee met kortingen op hun plantaardige producten. En speciaal voor deze week bracht de Vegetarische Slager in 2021 het boekje 'Een week mét vleesch' uit. 

In het boekje van de Vegetarische Slager vond ik een leuk en lekker recept: Stamppot met rucola 🌿  Hieronder vind je onze uitwerking. Ben je benieuwd naar het boekje? Op mijn blog deelde ik deze review: https://superjanneke.blogspot.com/2023/03/review-een-week-met-vleesch.html



Ingrediënten voor 2 personen

- 1 grote zak rucola
- 500 gram aardappelen
- 1 blok tofu naturel
- kruiden: kurkuma, komijn, kerrie, oregano en sesamzaadjes
- een handje walnoten


Bereiding

- verwarm de oven voor op 200 graden
- laat de tofu uitlekken in een zeef en snijd hem in blokjes
- strooi de kruiden over de tofu 
- bak de tofu in de oven; 20 minuten op 200 graden

- was de rucola en knip / snijd hem wat fijner

- schil de aardappelen, verwijder de lelijke plekjes en snijd ze in stukjes
- doe de aardappelen in een magnetronschaal met een laagje water
- bereid de aardappelen in de magnetron; 8 minuten op vol vermogen
- giet de aardappelen niet af maar stamp ze in hun eigen kookvocht

- roer de aardappelen, rucola en tofu door elkaar en strooi er wat verkruimelde walnoten over


NB. Lekker met wat mosterd en/of plantaardige mayonaise 😋