Veganuary

 



Gelukkig Nieuwjaar! 


Heb jij goede voornemens?
Ik start dit jaar met het delen over Veganuary. Dit is een challenge om in januari plantaardig te eten. Deze uitdaging vond voor het eerst plaats in 2014 in Engeland. En sindsdien doen er wereldwijd steeds meer mensen aan mee. Ik ben heel enthousiast over deze challenge. Als je één dag plantaardig eet, dan spaar je 4200 liter water, 20 kilogram graan, 30 vierkante meter bebost land, 10 kilogram CO2 en het leven van een dier.
Ben je benieuwd naar Veganuary? Op hun site kan je je aanmelden. 
Je ontvangt dan wekelijks een email vol tips en recepten: https://veganuary.com/
Wil je meer weten over het beginnen met plantaardig eten? Daarover gaat  mijn blog: https://superjanneke.blogspot.com/2024/04/plantaardig-eten-hoe-doe-ik-dat.html

Tot slot een origineel plantaardig recept. Ik kies hierbij voor de Bietburger van de Albert Heijn. Dit is een kerstproduct dat waarschijnlijk begin januari nog verkrijgbaar is 👩🏼‍🍳💚

 

Benodigdheden voor 2 personen

- 1 pakje bietburgers van de Albert Heijn
- 200 gram champignons
- kruiden naar smaak. Aanraders hierbij vind ik kurkuma, komijn, kerrie, basilicum en oregano

Bereiding

- haal de bietburgers uit het netje en laat ze een half uurtje liggen
- maak de champignons schoon en snijd ze in stukjes
- vul een hapjespan met een scheut water en de kruiden
- zet de pan op hoog vuur en wok de champignons daar 5 minuten in
- dep de bietburgers droog met keukenpapier en kruid ze aan beide kanten
- bak de bietenburgers mee in de hapjespan met de champignons, 4 minuten per kant

Lekker met gebakken aardappeltjes en rauwkost.